Importanta modelului de CV student

Deseori studentii au dificultati in a-si face CV-ul fie din cauza lipsei de experienta sau a lipsei dorintei de a se angaja din primul an de facultate. Cu toate acestea, cei mai multi dintre ei ajung sa se angajeze pana termina facultatea, acest lucru ajutandu-i atat pe plan personal, cat si profesional.

Modelul unui CV de student include o serie de rubrici precum datele personale, experienta profesionala, studiile efectuate, abilitatile-competentele lingvistice, atestate, premii etc.

Specialistii din HR sustin ca dorinta de a invata, motivarea si proactivitatea sunt o parte din calitatile pe care isi doresc sa le gaseasca la candidati.

Alte sfaturi vin din partea specialistilor in recrutare ai site-ului Monster (www.monster.com) care sustin ca  „CV-ul tau este munitia numarul unu. Cand este facut bine, CV-ul tau poate deschide usa catre  jobul tau de vis„.

Conform Raportului Hipo-Piata fortei de munca in 2018 pentru pozitiile de juniori cele mai importante criterii de selectie si de trecut in CV-ul unui student sunt:

Internship sau stagiu de practica (22,09%)
Experienta de lucru anterioara (20,70%)
Facultatea sau masterul urmat Activitatile extracuriculare (11,89%)
Cunoasterea a doua limbi straine (9,98%)
Implicarea in ONG-uri studentesti (7,92%)
Rezultate academice bune (4,84%)
Studiile in strainatate (4,25%)
Detinerea de certificari/atestate (3,52%)

Descarca chiar acum model CV student completat