Perspectivele pietei fortei de munca in 2019

Este deja o traditie ca la fiecare inceput de an, Hipo.ro sa realizeze un Raport al Pietei fortei de Munca pentru studenti, absolventi si specialisti cu experienta. Anul acesta, in urma analizei datelor de la 312 companii de top din Romania am identificat cateva perspective care se vor remarca in 2019:

Flexibilitate in program si in abilitatile candidatului

In 2019, cea mai importanta abilitate pe care angajatorii isi doresc sa o descopere la candidati este flexibilitatea/adaptabilitatea la locul de munca. Dupa ce cateva editii la randul, comunicarea se clasa pe prima pozitie, aceasta a coborat pe locul 2.

Flexibilitate ofera si companiile cand discutam despre programul de lucru. Jumatate dintre angajatori declara ca le ofera posibilitatea angajatilor sa lucreze remote intre 1 zi si 10-15 zile pe luna, iar 9% dintre ei enumera printre beneficii “Program de lucru flexibil

Aflandu-se pentru prima oara ca varianta de raspuns la intrebarea Ce abilitati “soft skills” veti urmari cu precadere in 2019 in selectia si recrutarea de personal?, capacitatea de invatare continua s-a clasat in TOP 5. Acest lucru este determinat si de faptul ca marea majoritatea a joburilor presupun si o perioada de formare si invatare.

Se poate observa influenta cresterii numarului de angajatii Millennials, care prefera un program de lucru mai flexibil in locul celui clasic de la 9 la 18, cat si de faptul ca mentinerea unui echilibru sanatos intre viata personala si activitatile profesionale ale angajatului a devenit mult mai importanta pentru reprezentatii companiilor.

Afla mai multe despre salarii, beneficiile oferite de angajatorii, criterii de recrutare si multe altele din Raportul Hipo – Piata fortei de munca in 2019.

Descarca gratuit Raportul Hipo.ro – Piata fortei de munca in 2019 AICI